Dr. Eva Boeykens

Dr. Eva Boeykens

Dr Alexandra Kopitopoulou


Kerkstraat 47a
9255 Buggenhout
Tel: 03/ 890 16 68 

Dr Eva Boeykens:

Ik ben werkzaam als longarts- oncoloog en ook als tabakoloog in AZ Rivierenland campus Bornem en Willebroek (www.azr.be). Sinds 2013 heb ik ook een privépraktijk te Buggenhout, waar ik ook woon.

Bovendien ben ik een geaccrediteerde en geconventioneerde arts en werk volgens de officiële RIZIV tarieven.

Mijn diploma geneeskunde behaalde ik in 2002 aan de RUGent en mijn opleiding tot longarts voltooide ik 6 jaar later aan de Universiteit Antwerpen. Aansluitend volgde ik een bijkomende opleiding tot oncoloog in het UZA Edegem. Dit diploma behaalde ik in 2009.

Ik ben lid van de Belgische vereniging pneumologie (https://www.belgianrespiratorysociety.be), Forum Vlaamse Longartsen (http://www.vlaamselongartsen.org), ERS (https://www.ersnet.org) en tevens ben ik een geregistreerd tabakoloog (http://www.rookstop.vrgt.be).

Dr Alexandra Kopitopoulou:

Ik ben van Nederlandse en Griekse afkomst en woon sinds 2021 met mijn familie in Buggenhout.

Ik ben werkzaam als longarts- oncoloog in AZ Rivierenland campus Bornem en Willebroek ( www.azr.be). Sinds 2021 werk ik ook in de privépraktijk te Buggenhout. Net zoals mijn collega ben ik een geaccrediteerde en geconventioneerde arts en werk volgens de officiële RIZIV tarieven.

Ik behaalde mijn diploma geneeskunde in 2005 aan de universiteit DUTH in Griekenland en mijn opleiding tot longarts voltooide ik in 2014 aan de Nationale en Kapodistrische Universiteit in Athene. Een deel van mijn opleiding had plaats in het academisch ziekenhuis Maastricht. Nadien heb ik een master in Thoracale Oncologie gehaald en ook hoorcolleges gegeven. Van september 2014 tot juli 2019 was ik werkzaam als longarts-oncoloog in de dienst Medische Oncologie van het Universitair Ziekenhuis 'Sotiria' te Athene. Daarnaast had ik een privé- praktijk in Athene, waar ik algemene pneumologie uitoefende. Vanaf oktober 2019 werkte ik gedurende 1 jaar op de dienst longoncologie van het UZ Gent.

Ik ben lid van de BeRS ( https://www.belgianrespiratorysociety.be),de ERS( https://www.ersnet.org) en de ESMO ( https://www.esmo.org).